Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

NREP Nordic Strategies Fund osti 52.000 neliömetrin logistiikkakiinteistön Hämeenlinnasta

Nordic Real Estate Partners:in hallinnoima NREP Nordic Strategies Fund -rahasto on ostanut laajuudeltaan noin 52.000 neliömetrin logistiikkakiinteistön Hämeenlinnan Käikälästä Huhtamäki Oyj:ltä sale-and-leaseback järjestelyssä.


​​Ostettu kiinteistö sijaitsee Helsinki-Tampere moottoritien välittömässä läheisyydessä ja käsittää Huhtamäen nykyaikaisen logistiikkakeskuksen, sekä tähän kiinteästi liittyvät tuotanto- ja varastotilat. Huhtamäki Oyj jatkaa käyttäjänä koko kiinteistössä. Kauppa toteutettiin toukokuussa 2014 ja osapuolet ovat sopineet että kauppahintaa ei julkisteta.

”Sijoitus tarjoaa kohtuullisen tuoton matalalla riskillä ja sopii siten erinomaisesti defensiiviseen riski/tuotto –suhteeseen tähtäävään strategiaamme. Kohde vastaa hyvin strategiaamme hankkia tehokkaita ja monikäyttöisiä logistiikkakohteita jotka sijaitsevat vakiintuneiden logistiikkareittien ja -solmukohtien varrella”, toteaa Jani Nokkanen, NREP:n osakas.

”Tämä sijoitus vahvistaa NREP:in asemaa suurimpana modernien logistiikkatilojen omistajana pohjoismaissa yli 550,000 neliömetrin portfoliolla. Nordic Strategies Fund tulee jatkamaan sijoituksia tähän aliedustettuun segmenttiin, hyödyntäen rakennettua osaamispohjaa ja asiakassuhteita.”, sanoo Rickard S. Dahlberg, NREP:n sijoitusjohtaja ja osakas.

NREP Nordic Strategies Fund –rahasto on value-add rahasto, joka sijoittaa pohjoismaiden kasvukeskuksissa moderneihin logistiikkakiinteistöihin, vähittäiskauppaan, asuntohankkeisiin ja näitä täydentäviin strategioihin. Rahasto keräsi 148 miljoonan euron edestä sijoitussitoumuksia ensimmäisellä varainhankintakierroksella huhtikuussa 2014 johtavilta eurooppalaisilta instituutioilta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän rahastomme hankintaan. Sijotuksen myötä Nordic Strategies Fund on saanut erinomaisen ja tehnyt ensimmäisen kuukauden aikana sitoumuksia ja kauppoja jo yli 110 miljoonan euron arvosta.”, toteaa Mikkel Bülow-Lehnsby, NREP:n toimitusjohtaja.

JLL toimi kaupassa myyjän neuvonantajana.

Lisätietoja antaa :
Jani Nokkanen, Osakas
+358 45 122 8002

Gustaf Lilliehook, Osakas, Sijoittajasuhteista vastaava johtaja
+45 2112 0441

Petri Valkama, Sijoituspäällikkö
+358 40 833 7643