Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

OP-Vuokratuotto erikoissijoitusrahasto ja OP-Pohjola ryhmän vakuutusyhteisöt ostivat Q-Park Kasarmitorin pysäköintilaitoksen


​​Q-​​Park on tänään allekirjoittanut sopimuksen Kasarmitorin pysäköintilaitok­sen omistusoikeuden siirtämisestä OP-Vuokratuotto erikoissijoitusrahastolle ja OP-Pohjola ryhmän vakuu­tusyhteisöille. Q-Park jää kohteeseen vuokralaiseksi pitkäaikaisella sopimuksella. Kasarmitorin pysäköinti­laitos sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin ydinkeskustassa käsittäen yhteensä 400 parkkipaikkaa. Pysäköintilaitos on rakennettu vuonna 2005 ja Q-Park on profiloinut hallin vastaamaan kansainvälisiä korkeita laatukriteereitään niin toimivuuden kuin ulkonäön puolesta.

- Lähtökohtana kaupalle oli löytää vahva yhteistyökumppani, jonka kanssa voimme jatkaa Q-Parkin voimakasta kasvua Suomessa, toteaa Q-Park Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sirelius. OP-Pohjola on luotettava, vakavarainen ja laadukas kumppani. Löysimme molempien liiketoimintaan sopivan myynti- ja vuokrasopimusmuodon, jonka ansiosta Q-Park jatkaa OP-Pohjolan vuokralaisena Kasarmitorin pysäköintilaitoksessa.

- OP-Pohjola ryhmän yhtiöt jatkavat aktiivista sijoitustoimintaa. Kasarmitorin pysäköintilaitos on sekä sijainniltaan että muilta ominaisuuksiltaan meille optimaalinen. Kohde tulee olemaan pitkäaikainen sijoitus omistajalleen, toteaa kiinteistösijoitusjohtaja Pia Lindborg Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:stä.

JLL toimi kaupassa Q-Parkin neuvonantajana.

Q-Park on johtava parkkipaikkaoperaattori Euroopassa toimien itse omistamissaan ja asiakkailtaan vuok­ratuissa pysäköintilaitoksissa mukaan lukien myös näiden väliset hybridi-mallit. Q-Park on tunnettu erittäin korkeasta laadusta pysäköinnissä halliten yli 5 800 pysäköintilaitosta ja parkkialuetta, jotka sisältävät yh­teensä yli 800 000 parkkipaikkaa. Q-Parkilla on vahva asema parkkipaikkamarkkinoilla kaikissa toimimis­saan maissaan: Hollannissa, Saksassa, Belgiassa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Irlannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.​

OP-Pohjola-ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen kokonaisuu­den pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalveluja. Ryhmän perustehtävänä on edistää omistajajäsenten, asiakkai­den ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Tavoitteena on tarjota markkinoiden paras ja monipuolisin keskittämisetujen kokonaisuus. OP-Pohjola-ryhmän muodosta­vat noin 180 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP-Pohjola osk tytär- ja lähiyhteisöineen, joista suurin on pörssinoteerattu Pohjola Pankki Oyj. Ryhmässä työskentelee 12 000 työntekijää. OP-Pohjolan vuoden 2013 tulos ennen veroja oli 705 miljoonaa euroa ja tase 101 miljardia euroa 31.12.2013. Ryhmällä on 4,3 miljoonaa asiakasta.

Osapuolet eivät julkaise kauppahintaa. Lisätietoja kaupasta antavat:

  • Pia Lindborg, Kiinteistösijoitusjohtaja, Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, puh. 010 252 7367
  • Markku Mäkiaho, Toimitusjohtaja, Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, puh. 010 252 7272
  • Juha Sirelius, Toimitusjohtaja, Q-Park Finland Oy, 020 781 2405