Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

JLL toimi NCC Property Developmentin neuvonantajana kahden ostoskeskuksen kaupassa

NCC on myynyt Niamille kaksi kehityshanketta: Suurpellon keskuksen Espoosta ja Laajasalon uuden ostoskeskuksen Helsingistä. Kohteiden yhteisarvo on noin 54 miljoonaa euroa.


Espoon Suurpellossa sijaitseva uusi lähipalvelukeskus avattiin vuoden 2017 marraskuussa. Sen kokonaispinta-ala on noin 4.500 m2. Kohteen kaikki liiketilat on tällä hetkellä vuokrattu. Vuokralaisten joukossa ovat mm. Kesko, Talli Gym, Curry Palace ja Kotipizza.

Laajasalon uusi ostoskeskus on parhaillaan rakenteilla ja korvaa Laajasalon nykyisen ostoskeskuksen. Marraskuussa 2018 avattavaksi suunniteltu ostoskeskus sijaitsee näkyvällä paikalla Laajasalontiellä asuinalueiden äärellä. Sen kokonaispinta-ala on noin 8.400 m2, joista noin 90 prosenttia on jo vuokrattu mm. Keskolle, HOK-Elannolle, Alkolle, kirjastolle ja apteekille.

Kummankin kohteen myynti toteutetaan osakekauppana, jossa Niam ostaa vastaavien kiinteistöyhtiöiden osakkeet. Suurpellon keskuksen kauppahinta on noin 18 miljoonaa euroa, ja sen hallinta luovutetaan vuoden 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Laajasalon uuden ostoskeskuksen kauppahinta on noin 36,7 miljoonaa euroa, ja kohde luovutetaan vuoden 2018 viimeisellä vuosineljänneksellä. Kohteiden vuokrattava kokonaispinta-ala on yhteensä noin 12.900 m2. NCC vastaa vapaina olevien tilojen vuokrauksesta.

NCC:n tavoite on minimoida ympäristövaikutuksia sekä tuottaa arvoa asiakkaille ja yhteiskunnalle. Kumpikin ostoskeskus on ympäristösertifioitu ja täyttää BREEAM-luokituksen mukaiset arviointiperusteet tasolla Very Good.

"Tehty kauppa on erinomainen esimerkki siitä, kuinka me kehitämme pitkällä aikavälillä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia kohteita ja luomme kasvavan pääkaupunkiseudun tarpeisiin niin käyttäjiä kuin sijoittajiakin houkuttelevia ratkaisuja. Olemme myös erittäin tyytyväisiä siihen, että Niam valitsi nämä sijoituskohteet alueilta, joilla NCC jatkossakin toimii aktiivisena kaupunkikehittäjänä", sanoo NCC Property Development -liiketoiminta-alueen johtaja Carola Lavén.

"Olemme innoissamme saadessamme omistukseemme nämä NCC:n rakentamat laadukkaat liikekiinteistöt houkuttelevilta kasvualueilta. Sijoitukset ovat hyvä lisä portfolioomme", Niamin toimitusjohtaja Fredrik Jonsson kommentoi.

JLL toimi kaupassa NCC Property Developmentin neuvonantajana.