Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

JLL Ilmarisen neuvonantajana Suomen suurimmassa yksittäisessä toimistotransaktiossa

Ilmarinen myy maamerkkikiinteistön Helsingin keskustassa Deka Immobilienille. Kyseessä on Suomen suurin yksittäinen toimistokiinteistön transaktio.


Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on saanut päätökseen Helsingin keskustassa, aivan Helsingin päärautatieaseman vieressä sijaitsevan toimistorakennuksen myynnin. Ostajana on Deka Immobilien.

Osoitteessa Töölönlahdenkatu 3 sijaitseva toimistorakennus on valmistunut vuonna 2014 ja sen vuokrattava pinta-ala on noin 15 800 neliömetriä. Toimistorakennukselle on myönnetty LEED kultatason sertifikaatti, ja se tarjoaa ensiluokkaiset tilat keskeisellä paikalla julkisen liikenteen solmukohdassa.  

Kohde on täyteen vuokrattu. Päävuokralaisena toimii KPMG:n Suomen pääkonttori, joka kattaa noin 60 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta. Kohteessa on KPMG:n lisäksi 13 muuta vuokralaista, joiden joukossa muun muassa Barona Group, Electronic Arts sekä Nokian Renkaat.

Kauppahinta on noin 190 miljoonaa euroa. Volyymiltaan kauppa on suurin Suomen markkinoilla koskaan tehty yksittäisen toimistokohteen transaktio.

Kenneth Nyman, salkunhoitaja, Ilmarisen kiinteistösijoitukset: "Töölönlahden alueesta on kehittynyt moderni ja haluttu toimistoalue, joka on laajentanut Helsingin kaupallista keskusta pohjoiseen. Ilmariseen vuodenvaihteessa sulautunut Etera on ollut kehittämässä aluetta vuodesta 2011 alkaen. Olemme tyytyväisiä, että kiinteistön uudeksi omistajaksi tulee arvostettu kansainvälinen kiinteistösijoittaja Deka Immobielen, joka varmasti jatkaa kiinteistön kehittämistä edelleen. Ilmarinen on jatkossakin merkittävä kiinteistönomistaja Helsingin ydinkeskustan kiinteistömarkkinassa."

Christian Hohenthal, Head of Capital Markets JLL Finland: "Olemme erittäin tyytyväisiä että olemme voineet edesauttaa tämän merkittävän kaupan toteutumista. Kauppa on suurin yksittäisen toimistokohteen transaktio Suomen markkinoilla. Kohde keräsi runsaasti kiinnostusta erityisesti kansainvälisiltä sijoittajilta, mikä kertoo Suomen kiinteistömarkkinoiden vahvasta asemasta kiihtyvän talouskasvun siivittämänä."  

JLL toimi kaupassa Ilmarisen kaupallisena neuvonantajana. Merilampi toimi juridisena neuvonantajana.