Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

JLL toimi Stockmann Oyj Abp:n neuvonantajana Kirjatalon myynnissä

Stockmann on allekirjoittanut sopimuksen Kirjatalona tunnetun toimisto- ja tavaratalokiinteistön myynnistä AEW Europe City Retail-rahastolle.


Alvar Aallon suunnittelema maamerkkirakennus lukeutuu Helsingin tunnetuimpiin kiinteistöihin, ja se omaa erinomaisen sijainnin Helsingin keskustan ytimessä, Stockmannin tavarataloa vastapäätä vilkkaan Keskuskadun varrella. Vuonna 1969 valmistunut rakennus käsittää noin 8,861 m² tiloja, jotka ovat kokonaisuudessaan vuokrattu tunnetuille kaupan alan toimijoille ja toimistovuokralaisille. Kohteen suurimmat vuokralaiset ovat Akateeminen Kirjakauppa, Stockmann Herkku, Isku sekä Technopolis.

Björn Teir, johtaja, Real Estate, Stockmann, kommentoi: "Olemme erittäin tyytyväisiä myyntiprosessiin ja siitä, että kiinteistö siirtyy vakaalle, luotettavalle ja ammattimaiselle kiinteistösijoitusomistajalle. Kirjatalolla on erinomainen sijainti ja vahva vuokralaistilanne, mikä edesauttoi kiinteistön myyntiä."

Christian Hohenthal, Head of Capital Markets JLL Finland, sanoi: "Olemme iloisia onnistuneesta kaupasta ja kiitollisia Stockmannin osoittamasta luottamuksesta. Tämän mittaluokan kohteita ydinkeskustassa on hyvin harvoin tarjolla, ja Kirjatalo herättikin erittäin vahvaa kiinnostusta laajalta kansainväliseltä sijoittajajoukolta. Järjestimme strukturoidun myyntiprosessin, joka johti erittäin hyvään lopputulokseen."

Kauppahinta on 108,6 miljoonaa euroa. JLL toimi kaupassa Stockmannin kaupallisena neuvontajana yksinoikeudella. Avance toimi kaupassa juridisena neuvontajana.