Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

JLL toimi Castellumin neuvonantajana heidän ensimmäisessä transaktiossa Suomessa

Castellum ostaa kiinteistön Helsingistä 81 miljoonalla eurolla.


Ruotsin suurimpiin kiinteistösijoittajiin kuuluva Castellum ostaa Helsingin kantakaupungista kiinteistön tarkoituksenaan laajentaa toimintaansa uudelle houkuttelevalle markkina-alueelle. 

Castellumin hankkima kiinteistö, Salmisaarenaukio1, sijaitsee Ruoholahdessa. Kiinteistön pinta-ala on noin 14 433 m2, ja investointi on osa Castellumin strategiaa, jonka tavoitteena on rakentaa vahva pohjoismainen kiinteistöportfolio. 

"Hankkimalla kiinteistön Suomesta Castellum toteuttaa strategiaamme, jonka tavoitteena on laajentuminen kasvuseuduille eri Pohjoismaissa. Pitkällä aikavälillä pyrimme suurten kiinteistösijoittajien joukkoon Helsingissä", Castellumin konsernijohtaja Henrik Saxborn sanoo. 

Salmisaarenaukio 1 on moderni ja joustavasti muunneltava kiinteistö Ruoholahdessa, joka on yksi Helsingin houkuttelevimpia ja helpoimmin saavutettavia toimistoklustereita. Alueella on suuryritysten pääkonttoreita, ja Castellum näkee kasvupotentiaalia sekä toimisto- että logistiikkasegmentillä yleisesti vahvoilla ja vakailla markkinoilla. Kaikki Salmisaarenaukio 1:n tilat ovat parhaillaan vuokrattuina, ja Castellum ottaa kiinteistön haltuun välittömästi. Investoinnin arvioidaan tuottavan vuosittain noin 5 miljoonaa euroa eli päivän kurssilla noin 52 miljoonaa Ruotsin kruunua. 

Aluksi Helsingin kiinteistöstä vastaa Ruotsin organisaatio, mutta jatkossa Castellum aikoo luoda Suomeen oman organisaation.

Castellum rahoittaa hankinnan olemassa olevien käyttämättömien luottojen kautta.

Kaupan tiedot: 

Castellum ostaa Skandialta kiinteistön Salmisaarenaukio 1 (rakennusvuosi 2007). Kauppahinta: 81 milj. EUR ml. Kulut (842 miljoonaa Ruotsin kruunua) Haltuunottopäivä: 29.6.2018 
Jäljellä oleva sopimusaika keskimäärin: 3,1 vuotta 
Vuokra-arvo: n. 5 miljoonaa euroa (52 miljoonaa Ruotsin kruunua) 
Merkittäviä vuokralaisia: teknologiayritys Nokia, energiayhtiö Fennovoima Vuokrattava ala: n. 14 433 m2 vuokrattavaa alaa sekä pysäköintitilaa 
Vuokrausaste: 100 %

Castellum on velvollinen julkistamaan nämä tiedot EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetuksen ja arvopaperimarkkinalain mukaisesti. Alla mainittu yhteyshenkilö on huolehtinut tietojen antamisesta julkistettavaksi 29.6.2018 kello 14.20(CET).

Lisätietoja: 

Henrik Saxborn, toimitusjohtaja, Castellum AB, +46 31 60 74 50

Ulrika Danielsson, talousjohtaja, Castellum AB, +46 706 47 12 61

www.castellum.se

Castellum on Ruotsin suurimpia pörssinoteerattuja kiinteistöyhtiöitä. Kiinteistösijoitusten arvo on yhteensä 82 miljardia Ruotsin kruunua. Omaisuus koostuu toimisto-, vähittäismyynti-, varasto- ja logistiikkakiinteistöistä, kevyen teollisuuden kiinteistöistä sekä yhteiskuntakiinteistöistä, joissa on vuokrattavaa alaa yhteensä 4,4 milj. m2. 

Castellum toimii paikallisesti 20 kaupungissa, joista eteläisin on Kööpenhamina ja pohjoisin Sundsvall. 

Vuonna 2017 Castellum sai useita liiketoimintansa kestävyyttä koskevia tunnustuksia. Muun muassa GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) arvioi Castellumin maailman johtavaksi toimijaksi (Global Sector Leader) toimisto- ja logistiikkakiinteistöjen sektorilla, ja kestävyysraportoinnissa Castellum on saavuttanut Gold-tason EPRA:n (EuropeanPublic Real Estate Association) arvioinnissa. Castellum on lisäksi ainoana pohjoismaisena kiinteistö- ja rakennusyhtiönä valittu Dow Jones Sustainability -indeksiin (DJSI), johon kuuluu yritystoiminnan kestävyydessä parhaiten menestyviä yrityksiä maailmanlaajuisesti. 

Castellumin osake noteerataan Tukholman pörssissä (Nasdaq Stockholm Large Cap).