Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

Kaarlenkatu 7 kiinteistö OP-Henkivakuutukselle


​​​Helsingin kaupungille pitkäaikaisella vuokrasopimuksella vastaanottokeskukseksi vuokrattu Kaarlenkatu 7:n kiinteistö on siirtynyt Pohjola-ryhmään kuuluvan OP-Henkivakuutus Oy:n omistukseen 8,3 miljoonan euron kauppahinnalla.
 
Kiinteistön aikaisempi omistaja, Kiinteistöosakeyhtiö Kaarlenkatu 7, kuului samaan yksityisomistuksessa olleeseen yrityskokonaisuuteen, joka myös harjoitti rakennuksessa aikaisemmin hotellitoimintaa.
 
Pohjola Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho toteaa, että kaupungin pitkä vuokrasopimus sinänsä täyttää turvaavan sijoituksen tunnusmerkit. ”Toisaalta pienistä huoneistoista koostuvalle asuntolalle tai asuinkiinteistölle on aina Kalliossa myös uusia käyttömahdollisuuksia, mikäli kaupunki joskus tiloista luopuisi”, sanoo Mäkiaho.
 
Kaupassa välittäjänä toimineen Jones Lang LaSalle Finland Oy:n toimitusjohtaja Tapani Piri sanoo kiinteistösijoitusmarkkinan syksyn mittaan elpyneen. ”Nykyinen hintataso tekee kiinteistösijoittamisesta jälleen houkuttelevaa niin kotimaisille kuin kansainvälisille sijoittajillekin. Hyviä ja turvaavia sijoitusmahdollisuuksia ei kuitenkaan ole paljoa tarjolla, joten hyville kohteille on ottajia ja markkinassa on tasapaino palautumassa.”