Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Uutinen

Helsinki

Fennia osti liikekiinteistön tanskalaiselta kommandiittiyhtiöltä


​EjendomsInvest ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia ovat tehneet kaupan jossa Fennia osti liikekiinteistön Espoon Suomenojalta osoitteesta Portti 1-5. Myyjä oli tanskalainen K/S (kommandiittiyhtiö) jota hallinnoi EjendomsInvest.
 
Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on 9,753 m2 ja vuokralaiset ovat Gigantti, IKH ja Musti&Mirri joilla kaikilla on pitkät vuokrasopimukset. Kiinteistössä on meneillään saneeraus ja uudistetut tilat tulevat olemaan kokonaisuudessaan käytössä keväällä 2012.
 
Fennian kiinteistöjohtaja Timo Rantala sanoo, että tämä liikekiinteistö Espoon Suomenojalla jossa ovat pitkät ja indeksoidut vuokrasopimukset on erittäin hyvä sijoitus tämän päivän markkinassa, jossa muut sijoitusluokat ovat erittäin volatiileja. “Koska Fennia on käteisostaja eikä ole riippuvainen ulkopuolisesta pankkilainoituksesta, avaa kiinteistömarkkinoiden tämän hetken tilanne meille hyviä sijoitusmahdollisuuksia”.
 
Tanskalaiset yksityissijoittajat ovat myös tyytyväisiä tulokseen sekä positiiviseen irtautumiseen pitkäaikaisesta kiinteistösijoituksestaan. “Tämä oli kaikkien aikojen ensimmäinen tanskalaisen kommandiittiyhtiön sijoitus Suomen kiinteistömarkkinoille, kun se ostettiin vuonna 2001. Nyt kun alkuperäiset vuokrasopimukset ovat päättyneet, EjendomsInvest pystyi löytämään uudet vuokralaiset ja lisäämään kohteen arvoa sitä kehittämällä”, sanoo EjendomsInvestin Suomen toimiston vetäjä Juha Lehtonen joka myös oli vastuussa Suomenojan kiinteistön kehittämisestä.
 
Jones Lang LaSalle edusti kaupassa neuvonantajana Fenniaa. Toimitusjohtaja Tapani Piri toteaa, että hyvälaatuiset kiinteistöt joissa on hyvät vuokralaiset ja pitkät kassavirran menevät tällä hetkellä kaupaksi varsin hyvin koska ne tarjoavat turvaa nykyisessä myrskyisässä sijoitusmarkkinassa. “Pula hyvistä ja turvaavista sijoituskohteista pitää markkinoiden volyymit matalina Suomessa tällä hetkellä”.
 
Lisätietoja antavat:
Fennia: Timo Rantala, puh. +358 40 528 7141
EjendomsInvest: Juha Lehtonen, puh. +358 40 730 4898