Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Historia

​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Kertomus kahdesta kaupungista ja globaalista laajentumisesta

 
JLL:n historia ulottuu yli 200 vuoden ajalle, josta tähän on poimittu muutamia kohokohtia:

1783: Richard Winstanley perustaa liikkeen huutokaupan meklarina Lontoossa. Hänen poikansa James seuraa häntä tässä työssä vuonna 1806

1939: Lukemattomien kumppanuuksien ja fuusioiden jälkeen Winstanleyn yhtiö tunnetaan kolmen pääasiallisen jäsenensä sukunimillä: Jones Lang Wootton (JLW) & Sons.

1945: Toisen maailmansodan runtelemassa Lontoossa, jossa pommitukset olivat tuhonneet kiinteistörekisterit, JLW ottaa tehtäväkseen valtavan työn: tuhansien maapalstojen rajojen ja omistusoikeuksien dokumentoinnin. JLW turvaa luvat kehittämiselle ja toimistojen varaamiselle, mikä asettaa sen kadehdittavaan asemaan kaupungin jälleenrakentamisen alkaessa vuonna 1954.

1957: JLW aloittaa globaalin laajentumisen avaamalla toimistoja Australiaan ja selviytymällä ennusteista, joissa povataan ”suotuisia näkymiä mutta valtavia ongelmia”. Tästä tukikohdasta toimien yhtiö laajenee Uuteen-Seelantiin, Singaporeen, Kuala Lumpuriin, Hongkongiin ja Tokioon. Samaan aikaan Euroopassa JLW:n toiminta laajenee Skotlantiin, Irlantiin ja Manner-Eurooppaan.

1968: Atlantin toisella puolella, Texasin El Pasossa, pieni ammattilaisryhmä perustaa IDC Real Estaten, jonka tavoitteena on tuoda markkinoille kaivattua ammattimaisuutta. IDC laajenee nopeasti paikallisilta markkinoilta, muuttaa Chicagoon, vaihtaa nimensä LaSalle Partnersiksi ja tulee yhdeksi Amerikan johtavista kiinteistöpalveluyhtiöistä. Yhtiö tulee tunnetuksi pitkäaikaisista asiakassuhteistaan.

1975: JLW avaa ensimmäisen toimipisteensä Yhdysvalloissa New Yorkissa. 1970- ja 1980-luvuilla sekä JLW että LaSalle Partners laajentavat läsnäoloaan uusille markkinoille Tyynenmeren Aasiassa, Euroopassa ja Amerikassa.

1997: LaSalle Partners toteuttaa yhtiön kantaosakkeiden listautumisannin.

1999: JLW ja LaSalle Partners yhdistävät voimansa tähän mennessä laajimmassa kansainvälisessä kiinteistöalan fuusiossa ja muodostavat Jones Lang LaSallen. Syntynyt yhtiö oli – ja on edelleen – johtava maailmanlaajuinen toimitilapalvelu- ja sijoitushallintayhtiö.

2006: Yhtiö aloittaa voimakkaan orgaanisen ja yritysostojen kautta tapahtuvan kasvun jakson, joka on jatkunut näihin päiviin asti. Vuonna 2006 mukaan liittyneiden neljän uuden yhtiön joukossa on Spaulding and Slye, merkittävä kiinteistöyhtiö Amerikan itärannikolta, sekä muita vahvoja yhtiöitä Englannista, Espanjasta ja Lähi-idän markkinoilta.

Jones Lang LaSalle nimetään myös ensimmäisenä vuotena kolmesta peräkkäisestä Forbes-lehden 400 parhaan suuryrityksen listalle. Se on ainoa kiinteistöpalveluyhtiö, joka on saavuttanut tämän kunnian. Seuraavina vuosina Fortune-lehti ja monet paikallisten markkinoiden julkaisut nimeävät yhtiön yhdeksi parhaista työpaikoista.

2007: Jälleen yksi vilkas laajentumisen vuosi. Peräti 15 yrityskauppaa, joista yhdessä muodostettiin Intian suurin kiinteistöyhtiö Jones Lang LaSalle Meghraj. Lisäksi ostamme Upstreamin, Ison-Britannian johtavan kestävän kehityksen konsulttiyhtiön ja Hollannin johtavan kiinteistöneuvonantajan. Saamme myös lisää palkintoja, ja huipentumana on Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston korkein sija ympäristö- ja kestävän kehityksen työstä.

2008: Yritysostot lisäävät läsnäoloamme Kiinassa, tekevät meistä Saksan suurimman vähittäiskaupan neuvonantajan ja mahdollistavat läsnäolomme laajentamisen Australiassa ja Skotlannissa. Olemme nyt johtava kiinteistöyhtiö Saksassa ja Hollannissa, Manner-Euroopan kahdella suurimmalla kiinteistömarkkinalla. Yritysostot tukevat strategiaamme, jonka mukaan olemme aktiivinen osapuoli konsolidoivalla toimialalla. Voitamme yhä palkintoja. Saamme muun muassa tunnustuksen Ethisphere Institutelta, johtavalta etiikan parhaiden käytäntöjen ajatushautomolta.

2011: Vahvistimme johtavaa asemaamme Iso-Britanniassa ja manner-Euroopalla lontoolaisen King Sturgen ostolla. Tämä transaktio antoi meille asiantuntemusskaalaa ja -syvyyttä joka
paransi toimituskapasiteettiamme. King Sturgen lisäksi teimme kahdeksan hankintaa vuoden 2011 aikana Yhdysvalloissa, Etelä-Afrikassa, Australiassa, Singaporessa ja Indoneniassa.
Näihin hankitoihin kuuluvat Procon, DST International ja Keystone Partners. Vuoden 2011 aikana voitimme myös Fortune World's Most Admired Companies in 2011 -palkinnon.

2012: Hankintoihin kuuluvat MPS Property tammikuussa, JER Partners maaliskuussa ja Credo Real Estate ja 360 Commercial Partners heinäkuussa.