Uutiset

JLL PwC:n taloudellisena ja teknisenä neuvonantajana uudessa pääkonttorihankkeessa

JLL toimi PwC:n kaupallisena ja teknisenä neuvonantajana built-to-suit vuokramallilla Helsingin Keskustassa toteutettavassa pääkonttorihankkeessa.

lokakuu 23, 2023

Kuva: Sponda Oyj

Klaus Koponen

Head of Markets
+358 50 385 4571

Tatu Silventoinen

Director, Project Development
+358 40 736 1887

PwC Finland on sopinut Sponda Oyj:n kanssa Helsingin keskustaan osoitteeseen Mannerheimintie 14 suunniteltavien uusien toimitilojen toteuttamisesta ja vuokrauksesta. JLL edusti PwC:tä hankkeessa, jossa tavoitteena oli löytää PwC:lle laadukkaat, tarkoituksenmukaiset ja toimivat tilat, jotka tukevat PwC:n työntekijöiden monimuotoisia työskentelytarpeita ja -tapoja hankkeen valmistuessa, sekä tulevaisuudessa. Hanke toteutetaan built-to-suit vuokramallilla, jossa uudiskohde räätälöidään päävuokralaiselle. Kiinteistölle haetaan korkeatasoinen ympäristö- ja hyvinvointisertifikaatti, sekä kiinnitetään erityistä huomiota elinkaaren aikaiseen hiilijalanjälkeen, sekä kiertotalousratkaisuihin. Uusi toimistotalo tuo PwC:n nykyiset toiminnot Ruoholahdesta ydinkeskustaan. Uusi toimisto tarjoaa tilat yli 1 000:lle PwC:n työntekijälle.

Uudishankkeen rakentaminen aloitetaan nykykiinteistön purkamisella ja varsinainen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2024 aikana ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2026 lopussa. Kohde rakentuu Helsingin ydinkeskustaan ja kohteesta PwC:n vuokrapinta-ala on noin puolet vuokrattavasta alueesta.

Klaus Koponen Head of Markets, JLL: Yritysten toimitilahankkeissa on erityisen tärkeää taloudellinen kokonaisuus, tilojen toimivuus ja hankkeen riskittömyys. JLL vuokralaisedustus tarjosi PwC:n hankkeessa asiantuntevaa markkinanäkemystä, laadukkaan kilpailutusprosessin sekä projektin tehokkaan ja analyyttisen läpiviennin. Lopputuloksena saatiin taloudellisesti erinomainen vuokrasopimuskokonaisuus, jossa vastuut, laatutaso ja tekniset asiat on selkeästi dokumentoitu ja PwC:n edut huomioitu.

Timo Loman, Development & Design Director, JLL: ”Built-to-suit vuokramallilla toteutettavissa rakennushankkeissa vuokralaisen sopimuksellinen asema ja tavoitteiden määrittäminen korostuvat erityisesti hankkeen valmisteluvaiheessa. PWC:n hanke on loistava esimerkki tästä vuokramallista, jossa rakennuksen tuleva käyttäjä ja heidän korkeat tavoitteensa otetaan huomioon suunnittelun alusta asti. JLL:n työympäristökehittämisen asiantuntijat ovat tukeneet projektin tavoitteiden määrittelyä sekä tilojen suunnittelua niin tilallisten, laadullisten kuin teknisten tarpeiden osalta. Näin on varmistettu, että valmistuvat tilat vastaavat aidosti käyttäjän tarpeita ja että kokonaisratkaisu on kaikille osapuolille taloudellisesti edullinen.”


About JLL

For over 200 years, JLL (NYSE: JLL), a leading global commercial real estate and investment management company, has helped clients buy, build, occupy, manage and invest in a variety of commercial, industrial, hotel, residential and retail properties. A Fortune 500® company with annual revenue of $20.8 billion and operations in over 80 countries around the world, our more than 106,000 employees bring the power of a global platform combined with local expertise. Driven by our purpose to shape the future of real estate for a better world, we help our clients, people and communities SEE A BRIGHTER WAYSM. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.