Uutiset

JLL toimi Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistön neuvonantajana kiinteistön myynnissä OP Ryhmän hallinnoimalle rahastolle

joulukuu 09, 2020

HELSINKI, 9 joulukuuta 2020 – Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt on myynyt 6,200 neliömetriä käsittävän kiinteistön (”Aalloppi”) rahastolle, jota hallinnoi OP-Ryhmä.

Kiinteistö on rakennettu 2010 ja se sijaitsee keskeisellä paikalla Järvenpään keskustassa juna-aseman vieressä. Suurin osa tiloista on vuokrattu julkisen sektorin ja terveydenhuollon toimijoille kuten Aavalle ja Pikkujätille pitkillä vuokrasopimuksilla sekä kohteessa toimii myös HOK-Elannon juuri uudistettu S-Market.

Marjaana Berger, Sijoitusjohtaja, eQ Liikekiinteistöt: Aalloppi on ollut ensimmäinen kohde, joka on hankittu eQ Liikekiinteistöt -rahastoon ja olemme kehittäneet kohdetta aktiivisesti. Aallopissa on juuri uusittu vuokrasopimukset Lääkärikeskus Aavan ja HOK-Elannon kanssa sekä uutena vuokralaisena on aloittanut Pikkujätin Järvenpään toimipiste. Nyt kun kohteessa on vahvat vuokralaiset pitkillä vuokrasopimuksilla, on eQ Liikekiinteistöjen osalta hyvä aika siirtyä seuraaviin kohteisiin ja jatkaa strategiansa mukaisesti keskittymistä Helsingin metropolialueelle ja Tampereelle. Olemme tyytyväisiä siitä, että tämä erinomainen kohde löysi hyvän uuden omistajan.

Anni Lakanen, Salkunhoitaja, OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahasto: Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme tämän kiinteistön lisättyä kasvavaan portfolioomme. Kiinteistö sopii hyvin strategiaamme ja se vahvistaa allokaatiotamme pääkaupunkiseudulla.

Tero Uusitalo, Co-Head of Capital Markets, JLL Finland: Olemme todella iloisia voidessamme auttaa Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöä kiinteistön myynnissä. Nykyisessä markkinaympäristössä sijoittajat suosivat vahvoja vuokralaisia sekä pitkiä vuokrasopimuksia ja meidän kattavan sijoittajatietämyksen ansiosta pystyimme saavuttamaan asiakkaallemme erittäin tyydyttävän lopputuloksen.

JLL toimi Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistön kaupallisena neuvonantajana ja Avance oikeudellisena neuvonantajana kaupassa.


About JLL
JLL on johtava toimitilojen asiantuntija, 18 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 7.1 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2019). Yritys on mukana Fortune 500-listalla. Lähes 93 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa. Olemme Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 70 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja www.jll.com