Uutiset

JLL Valmetin taloudellisena ja teknisenä neuvonantajana uudessa toimitilahankkeessa

JLL toimi Valmetin neuvonantajana built-to-suit vuokramallilla Vantaan Tikkurilaan toteutettavassa toimitilahankkeessa.

toukokuu 10, 2022

Lähde: L-Arkkitehdit

Valmet on julkaissut sopineensa kiinteistösijoitusyhtiö Spondan kanssa Vantaan Tikkurilaan suunniteltavan uuden toimistotalon toteuttamisesta ja vuokrauksesta. JLL edusti Valmetia hankkeessa, jossa tavoitteena oli suunnitella Valmetille modernit ja toimivat tilat, joissa henkilöstö viihtyy ja, jotka tukevat henkilöstön hyvinvointia ja yhteistyötä. Hanke toteutetaan built-to-suit vuokramallilla, jossa uudiskohde räätälöidään vuokralaiselle. Kiinteistölle haetaan korkeatasoinen ympäristösertifikaatti ja kiinnitetään erityistä huomiota elinkaaren aikaiseen hiilijalanjälkeen, sekä panostetaan uusiutuvan energian tuotantoa tukeviin ratkaisuihin. Uusi toimistotalo yhdistää Valmetin henkilöstöä kahdesta toimipaikasta ja tarjoaa tilat yli 700 työntekijälle.

Uudishankkeen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2022 aikana ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 lopussa. Kohde rakentuu Tikkurilan juna-aseman läheisyyteen osoitteeseen Lauri Korpisen katu 9 ja kohteesta Valmetin vuokrapinta-ala on noin 13 000 kerrosneliömetriä.

Tatu Silventoinen, Director, Project Development, JLL: "Vuokralaisen sopimuksellinen asema ja tavoitteiden määritys hankkeen valmisteluvaiheessa korostuu built-to-suit vuokramallilla toteutettavissa rakennushankkeissa. Valmetin toimitilahanke on hieno esimerkki tällä uudella mallilla toteutettavasta hankkeessa, jossa rakennuksen tulevan käyttäjän korkeat tavoitteet ovat huomioitu jo suunnittelua käynnistettäessä. Täten pystytään varmistumaan siitä, että aikanaan valmistuva toimistotalo vastaa käyttäjän tarpeisiin, ja kokonaisratkaisu on edullinen kaikille osapuolille."

JLL jatkaa Valmetin yhteistyökumppanina hankkeen toteutuksen ajan. 

 


JLL

JLL on johtava kiinteistöalan neuvonantaja 16,6 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 6,1 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2020). Yritys on mukana Fortune 500 -listalla. Yli 95 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa (syyskuu, 2021). JLL on Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 70 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja jll.com.