Client story

Pasila Tower – uusi elämä Eläketurvakeskuksen talolle

Tyhjenevän toimistokiinteistön uudelleenpositiointi houkuttelevaksi monikäyttäjätaloksi

Kirjurinkatu 3 oli ikääntynyt yhden käyttäjän toimistokiinteistö Itä-Pasilan alueella, joka sijaitsee lähellä Triplan kauppakeskusta ja rautatieasemaa. Kiinteistössä on 13 maanpäällistä kerrosta ja noin 17500 m2 vuokrattavaa tilaa.

Kiinteistö tarvitsi mittavan päivityksen ollakseen kilpailukykyinen markkinoilla. Analysoimme markkinan ja rakennuksen teknisen kunnon sekä kohderyhmät ja kilpailijat. Loimme analyysin perusteella valittuja kohderyhmiä puhuttelevan uuden identiteetin, joka korostaa rakennuksen ominaisuuksia ja sopii ympäristöön. Loimme kiinteistölle kilpailukykyisen, kilpailijoista erottuvan kaupallisen ja visuaalisen konseptin sekä tarvittavat investointilaskelman.

Visuaalisen konseptin kulmakivinä oli 1970-luku – yhdistelmä kiillotettuja unelmia ja brutaalia voimaa. Muotokielessä se toteutui vastakohtien yhdistelminä: ylellistä mahonginsävyä, kuultavaa lasia ja raakaa betonia, sekä toisaalta kaarrettuja pehmeitä muotoja ja kotoista tunnelmaa. Vastasimme kaupallisen konseptin lisäksi kiinteistön yksinoikeusvuokrauksesta, pää-, arkkitehti ja sisustussuunnittelusta sekä rakennuttamisesta ja valvonnasta hankesuunnittelusta toteutukseen.