Matthew Richards

CEO, Capital Markets, EMEA

Matthew valvoo liiketoiminta-aluetta, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan, kehittämään ja toteuttamaan kiinteistösijoitusstrategioitaan.

Hän on JLL:n pitkäaikainen työntekijä, joka aloitti vuonna 1998 suoritettuaan maankäytön suunnittelun maisterin tutkinnon. Hän työskenteli kaikilla pääomamarkkinoiden osa-alueilla ennen kuin hänet ylennettiin johtamaan koko liiketoimintaa vuonna 2017. Hän myös valvoo JLL:n toimintaa Pohjoismaissa ja Sveitsissä sekä EMEA-alueen arviointitoimintoa.

Kiinteistöihin sijoittamisen kasvaessa ja houkutellessa lisää sijoituksia asiakkaat tarvitsevat yhä enemmän asiantuntijoiden erikoistunutta neuvontaa. Hän haluaa tarjota kattavampaa palvelua ja monipuolistaa perinteistä kiinteistöjen osto- ja myyntitarjontaa. Tämä monipuolistuminen vaikuttaa alueen kaikkiin ammattilaisiin ja heiltä edellytettyihin taitoihin. Hän kertoo tärkeäksi hetkeksi työelämässään sen, kun hän sai mahdollisuuden työskennellä korkean profiilin asiakkaan kanssa uransa varhaisessa vaiheessa. Tämä opetti hänelle suhteiden kehittämisen merkitystä ja suhdetoimintataitoja.

Päivätyönsä ulkopuolella hän toimii alan asiantuntijana. Hän kirjoittaa säännöllisesti kiinteistöalan lehtiin, puhuu maailmanlaajuisissa konferensseissa ja tukee aktiivisesti Urban Land Institute -verkoston toimintaa.

Työnsä ulkopuolella hän harrastaa musiikkia, klassikkoautoja ja kaikenlaista ulkoilua – mieluiten korkealla vuoristossa – yhdessä vaimonsa ja kahden nuoren lapsensa kanssa.