Tutkimus

JLL Työpäiväkokemuksen muotoilua

Uuden kansallisen JLL -kyselytutkimuksen tulokset osoittavat, että hybridityöskentely on tullut jäädäkseen.

elokuu 24, 2021

Uuden työn maailmassa nousee esiin neljä hybridityöprofiilia

 

On kulunut 14 kuukautta siitä, kun ensimmäiset pandemiaa koskevat rajoitukset otettiin käyttöön eri puolilla maailmaa. Pandemia on kiihdyttänyt merkittävästi työelämän muutosta ja kyselytutkimuksemme tulokset vahvistavat, ettei vanhaan ole paluuta.

Suomalaiset työntekijät ovat sopeutuneet etätöihin onnistuneesti. Tutkimuksemme paljastaa, että jopa 32% kokee suoriutuvansa työstään paremmin etänä kuin toimistolla. Työntekijät ovat onnistuneet välttämään yleisesti etätyöhön liittyvät kääntöpuolet, esimerkiksi eristäytymisen ja työajan venymisen. He ovat onnistuneet säästämään aikaa työmatkailusta ja pitämään paremman tasapainon työ-ja vapaa-ajan välillä.

Pakotetun etätyön jälkeen suomalaisilla on kasvava halu lisättyyn joustavuuteen ja hybridityötapoihin. Eletty todellisuus on tuonut mukanaan monia mahdollisuuksia. Uudet rutiinit ovat luoneet uusia arvoja, joista halutaan pitää kiinni.

Tutkimuksemme nostaa esiin neljä erilaista hybridityöntekijäprofiilia: perinteinen toimistotyöntekijä, elämysmatkailija, terveysintoilija ja vapaa sielu. Suomessa on selvästi vähemmän perinteisiä toimistotyöntekijöitä ja selvästi enemmän elämysmatkailijoita kuin muissa tutkituissamaissa.*

Vertailemme raportissamme kansallisen tutkimuksemme tuloksia JLL:n globaalin tutkimuksen tuloksiin.

Lue lisää JLL Työpäiväkokemuksen muotoilua -raportista.

 

*) JLL Suomi 05/2021, 399 toimistotyöntekijää Suomessa vs. JLL Global Research 03/2021: 3 317 toimistotyöntekijää 10 eri maassa (Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Kiina, Intia, Singapore, Australia ja Japani)

 

 

Fill out this form to download report

There was an error submitting the form. Please try again.

 

PRIVACY NOTICE

Jones Lang LaSalle (JLL), together with its subsidiaries and affiliates, is a leading global provider of real estate and investment management services. We take our responsibility to protect the personal information provided to us seriously.

Generally the personal information we collect from you are for the purposes of sending you the research you have requested.

We endeavor to keep your personal information secure with appropriate level of security and keep for as long as we need it for legitimate business or legal reasons. We will then delete it safely and securely. For more information about how JLL processes your personal data, please view our privacy statement.