Tutkimus

Työn tulevaisuutta suuntaamassa

Tutkimusmatka työntekijöiden uusiin odotuksiin ja siihen miten työnantajat voivat tukea työntekijöitään uudessa hybridimaailmassa.

tammikuu 02, 2023

Kilpailu osaavasta työvoimasta kiihtyy samalla kun työnteon tavat ovat muuttuneet nopeammin kuin olisimme osanneet kuvitella. Yritysten tulee tasapainoilla taiten työntekijöiden odotusten ja heille tarjotun tuen välillä –miten varmistaa samaan aikaan yrityksen menestyminen sekä mahdollistaa työntekijöiden kaipaama jousto ja hyvinvointi.

Tutkimuksemme mukaan hybridityön määrä on saavuttanut optimipisteen. Nyt yritysten olisi hyvä hetki suunnata työn tulevaisuutta yhdessä työntekijöiden kanssa.

Kyselytutkimuksen avaintulokset:

  1.     Hybridityön määrä on saavuttanut optimaalisen pisteen, eli tämän päivän toteuma ja toiveet tulevaisuudelta ovat          asettuneet linjaan keskenään.
  2.     Työnantajilta odotetaan panostuksia työnteon puitteisiin ja henkilöstön hyvinvointiin, sekä etänä että toimistolla.
  3.     Hyvä elämänlaatu pitää niukasti pintansa työntekijöiden ykkösprioriteettina.
  4.     Toimisto on ja pysyy tärkeänä, tulevaisuudessakin. Sen laatua pitää kuitenkin parantaa, tai työntekijät saattavat     äänestää jaloillaan.
  5.     Työntekijät jakautuvat eri hybridityöprofiileihin nyt aiempaa tasaisemmin, ja ääripäiden, etenkin perinteisten     toimistotyöntekijöiden, osuus on selvästi kasvanut.

 

Hybridityön määrä nyt ja 12 kuukauden kuluttua

Kun hybridityö tulee jäädäkseen, se luo uusia haasteita joihin toimisto voi vastata. Optimaalista suorituskykyä ja tuottavuutta ei ole ainoastaan kotona tapahtuva intensiivistä keskittymistä vaativa työ, vaan kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus on ratkaisevassa roolissa - mikä on edelleen tärkein syy ihmisten palata toimistoon tänään.

Kyselyn tulokset perustuvat 800 toimistotyöntekijän vastauksiin Suomessa. Tutkimusaineisto kerättiin verkkokyselynä marraskuussa 2022.

Fill out this form to download report

There was an error submitting the form. Please try again.

 

PRIVACY NOTICE

Jones Lang LaSalle (JLL), together with its subsidiaries and affiliates, is a leading global provider of real estate and investment management services. We take our responsibility to protect the personal information provided to us seriously.

Generally the personal information we collect from you are for the purposes of sending you the research you have requested.

We endeavor to keep your personal information secure with appropriate level of security and keep for as long as we need it for legitimate business or legal reasons. We will then delete it safely and securely. For more information about how JLL processes your personal data, please view our privacy statement.