AVA-Instituutin Säätiö myy Ava-akatemian rakennuksen Pohjola Rakennukselle

syyskuu 30, 2019

AVA-Instituutin Säätiö myy Ava-akatemian rakennuksen ja tontinvuokraoikeuden Pohjola Rakennukselle.

Kohde on osoitteessa Karstulantie 6 sijaitseva toimitilarakennus, joka sijaitsee Helsingissä alueella, jonne tuli kesällä voimaan uusi Vallilan pohjoisosan asemakaava ja asemakaavan muutos. Uusi asemakaava mahdollistaa alueelle uutta asuinrakentamista.

Pohjola Rakennus on kehittänyt hanketta esisopimuksen mukaisesti vuodesta 2016 ja nyt tehdyn lopullisen sopimuksen mukaan rakennuksen hallinta tontinvuokrasopimuksineen luovutetaan ostajalle joulukuussa 2019. Ostajan on tarkoitus aloittaa rakennuksen purku keväällä 2020. Nykyisin tiloissa toimiva Ava‑akatemia muuttaa lokakuussa Herttoniemeen moderneihin tiloihin.

"Tunnistimme heti alussa, että AVA-Instituutin tontilla on loistava mahdollisuus kaavakehitykseen. Sen takia asuntorakentajien kiinnostus kohteeseen ei tullut yllätyksenä. On ollut hienoa seurata asemakaavoituksen etenemistä ja Pohjola Rakennus on ollut luomassa alueelle asemakaavaa, joka mahdollistaa merkittävästi täydennysrakentamista raitiovaunuverkoston lähelle.” kertoo JLL:n Jari Tirkkonen.

JLL toimi kaupassa AVA-Instituutin Säätiön neuvonantajana ja löysi Ava-akatemialle uudet toimitilat Herttoniemestä. Asianajotoimisto Project Law Oy toimi kaupassa myyjän oikeudellisena neuvonantajana.  

Lisätiedot:

JLL: Jari Tirkkonen, Director, +358 400 500 904, jari.tirkkonen@eu.jll.com

Pohjola Rakennus: Miika Oksanen, Varatoimitusjohtaja, +358 40 078 1341, miika.oksanen@pohjolarakennus.fi

AVA-Instituutin Säätiö: Heikki Venho, Hallituksen puheenjohtaja, +358 400 405 371, heikki.venho@tradeka.fi

About JLL
JLL on johtava toimitilojen asiantuntija, 16,3 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 6,5 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2018). Yritys on mukana Fortune 500-listalla. Yli 90 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa. Olemme Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 80 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja www.jll.com