Uutiset

JLL toimi eQ:n neuvonantajana 17 palveluasumiskiinteistön myynnissä Nrep:lle

eQ Yhteiskuntakiinteistöt – erikoissijoitusrahasto on myynyt 17 palveluasumiskiinteistön salkun Nrep:lle.

joulukuu 21, 2023

Antti Pelli

Senior Director
+358 40 550 3625

Salkun kauppahinta on noin 100 miljoonaa euroa. Kohteet on vuokrattu alan johtaville yksityisille yrityksille ja sijaitsevat Helsingin seudulla ja suurissa kaupungeissa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on noin 29,000 m2.

Jennifer Eloheimo, sijoitusjohtaja, ESR eQ Yhteiskuntakiinteistöt: ”Tekemämme jo toinen kauppa tänä syksynä on hyvä osoitus siitä, että yhteiskuntakiinteistösegmentti on kiinnostava. Kaupan jälkeen eQ Yhteiskuntakiinteistöt – rahaston 103 kohteesta lähes 70 prosenttia sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja Tampereella ja loput pääosin yliopistokaupungeissa. Yli 66 % neliöistä on vuokrattu julkisen puolen toimijalle ja tällä kaupalla vahvistetaan edelleen rooliamme julkisten toimijoiden yhteistyökumppanina. Nrep ostajana on arvostettu toimija ja hyvä lisä hoivakotikiinteistöjen omistajaksi. Kiitämme sekä JLL:n että Avancen tiimiä erinomaisesta työstä syksyn aikana!”

Joonas Lemström, maajohtaja, Nrep: ”Kaupungistumisen myötä myös hoivapalvelujen painopiste siirtyy entistä enemmän saavutettavuuteen ja palvelun laatuun. Haluamme olla mukana kehittämässä ratkaisuja, jotka vastaavat ikääntyvän väestörakenteen mukanaan tuomiin haasteisiin Suomessa sekä muualla Pohjoismaissa. Modernit tilat ja ihmisten tarpeiden mukaan suunnitellut hoivakiinteistöt luovat pohjan hyvinvointia edistäville ympäristöille”

Antti Pelli, Senior Director, Capital Markets, JLL Finland:Olemme innoissamme saadessamme jälleen merkittävän transaktion päätökseen eQ:n kanssa. Kysyntä yhteiskuntakiinteistöille jatkuu vahvana ja kauppa on myös osoitus siitä, että sijoittajat näkevät yhteiskunnallisten trendien tukevan markkinaa nyt ja tulevaisuudessa. Tämä on yksi Suomen suurimmista kiinteistötransaktioista vuonna 2023 ja vahvistaa JLL:n asemaa kirkkaana markkinajohtajana yhteiskuntakiinteistöjen kaupankäynnissä. Haluamme kiittää ja onnitella sekä eQ:ta, että Nrep:iä onnistuneesta kaupasta.”                               

JLL toimi transaktiossa eQ:n kaupallisena neuvonantajana ja Avance Asianajotoimisto juridisena neuvonantajana.

 


About JLL

For over 200 years, JLL (NYSE: JLL), a leading global commercial real estate and investment management company, has helped clients buy, build, occupy, manage and invest in a variety of commercial, industrial, hotel, residential and retail properties. A Fortune 500® company with annual revenue of $20.9 billion and operations in over 80 countries around the world, our more than 105,000 employees bring the power of a global platform combined with local expertise. Driven by our purpose to shape the future of real estate for a better world, we help our clients, people and communities SEE A BRIGHTER WAYSM. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.