Uutiset

JLL toimi eQ:n neuvonantajana asuntoportfolion myynnissä

eQ Varainhoito Oy:n hallinnoima rahasto Oivat Kaupunkikodit Ky on myynyt neljä asuntokohdetta Sirius Capital Partnersin uudelle asuntosalkulle. Myydyt korkean vastuullisuusprofiilin kohteet sijaitsevat Helsingissä, Vantaalla, Tampereella ja Turussa erinomaisilla sijainneilla lähellä palveluita ja joukkoliikenneyhteyksiä.

huhtikuu 18, 2024

Pauliina Rantsi

Deputy Head of Capital Markets
+358 40 823 0910

Portfolion arvo on noin 45 miljoonaa euroa ja se koostuu 251 asunnosta, joiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on noin 10,000 neliömetriä. Kohteet ovat valmistuneet vuosina 2021-2023 tarjoten moderneja koteja vuokralaisille.

Markus Pitkänen, Sijoitusjohtaja, eQ Varainhoito Oy: ”Nyt tehty kauppa on hyvä osoitus markkinoilla olevasta vahvasta kiinnostuksesta moderneja korkeiden ESG-kriteerien mukaisia asuinkohteita kohtaan. Kiitos kaikille neuvonantajille ja erityisesti uudelle omistajalle Siriukselle hyvästä sujuvasta kauppaprosessista.”

Jonas Ahlblad, Osakas ja CIO, Sirius Capital Partners: ”Tämä on erinomainen ensimmäinen hankinta meidän uuteen asuntosalkkuumme. Tavoitteemme on luoda iso kokonaisuus ostamalla uusia, vastuullisesti rakennettuja vuokrataloja hyvillä sijainneilla. Nämä eQ:lta ostetut kohteet sopivat tähän strategiaan täydellisesti."

Pauliina Rantsi, Deputy Head of Capital Markets, JLL Finland:” Olemme erittäin iloisia voidessamme onnistuneesti toimia eQ:n neuvonantajana tässä transaktiossa. Pitkän aikavälin markkinafundamentit luovat edelleen vahvat edellytykset suomalaisten asuntosijoitusten tulevaisuuden kasvulle. Tähän moderniin, vahvan ESG-profiilin asuntoportfolioon kohdistunut sijoittajakysyntä antaa selkeitä markkinaindikaatioita core-asuntokohteiden hinnoittelun stabilisoitumisesta. Olemme hyvin tyytyväisiä, että pystymme jälleen vahvistamaan referenssipohjaamme asuntosegmentissä ja saavuttamaan markkinatietämyksellämme toivotun lopputuloksen asiakkaallemme.”

JLL toimi transaktiossa Oivat Kaupunkikodit Ky:n kaupallisena neuvonantajana ja Castrén & Snellman juridisena neuvonantajana.


JLL

JLL on johtava kiinteistöalan neuvonantaja 20,8 miljardin dollarin liikevaihdolla. Yritys on mukana Fortune 500® -listalla. Yli 106 000 työntekijäämme yli 80 maassa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa. JLL on Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 90 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle inc. brändinä. Lisätietoja jll.com.