Uutiset

JLL toimi MVH-Kiinteistöjen neuvonantajana hoivatilaportfolion myynnissä Aedificalle

joulukuu 11, 2020

Seitsemän hoivakohteen kiinteistöportfolio

HELSINKI, 11 joulukuuta, 2020 – MVH-Kiinteistöt Oy on myynyt seitsemän hoivakohteen kiinteistöportfolion Hoivatilat Oyj:lle. Kohteet käsittävät yhteensä 171 hoivapaikkaa ja noin 7,700 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa. Hoivatilat Oyj on osa Aedifica Groupia, joka on belgialainen hoivatilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistöyhtiö, ja jonka kiinteistöportfolio koostuu yli 470 kohteesta eri puolilla Eurooppaa. Kaupan kokonaishinta on 26.5 miljoonaa euroa.

Kiinteistöt sijaitsevat kuudessa suomalaisessa kaupungissa ja kohteet ovat täyteen vuokrattuja pitkillä vuokrasopimuksilla. Kaikki portfolion kohteet ovat rakennettu viimeisten vuosien aikana, ja niitä operoi neljä erillistä operaattoria tarjoten monipuolista palveluasumista erityisryhmille.

Kimmo Vanhala, toimitusjohtaja, MVH-Kiinteistöt: me MVH:lla olemme erittäin tyytyväisiä, että tämä kiinteistöportfolio on herättänyt runsasta kiinnostusta sekä kotimaisissa että ulkomaalaisissa sijoittajissa. Olemme ylpeitä tavasta, jolla kohteemme ovat kehitetty läheisessä yhteistyössä johtavien suomalaisten terveyspalveluiden tuottajien kanssa. MVH jatkaa vuokratilojen tarjoamista kunnille, yksityisille hoivapalvelujen tuottajille sekä kolmannen sektorin toimijoille.

Jussi Karjula, toimitusjohtaja, Hoivatilat: osana Aedifica groupia, oman aktiivisen kiinteistökehitystyön lisäksi strategiaamme kuuluu myös korkealuokkaisten ja jo toiminnassa olevien hoivakohteiden ja -portfolioiden hankkiminen. Olen tyytyväinen nyt hankituista kohteista, jotka täydentävät hyvin meidän tämänhetkistä noin 200 kohteen salkkua. Haluan toivottaa uudet vuokralaisemme tervetulleiksi. Yhdessä rakennamme parempaa yhteiskuntaa.

Tero Uusitalo, Co-Head of Capital Markets, JLL Finland: olemme iloisia voidessamme auttaa MVH-Kiinteistöjä tämän korkealuokkaisen hoivatilaportfolion myynnissä Aedificalle. Kysyntä hoivatilainvestoinneille Suomessa jatkuu korkeana vallitsevasta Covid-19 tilanteesta huolimatta. Sijoittajat ovat kiinnostuneita suomalaisten hoivakohteiden houkuttelevasta tuottoprofiilista sekä taustalla olevista pitkän aikavälin markkinafundamenteista. Olemme myös tyytyväisiä voidessamme jatkaa vahvaa markkina-asemaamme hoivatilakiinteistöjen kaupankäynnissä, ja haluamme kiittää MVH:ta sekä Aedificaa sujuvasta kaupankäyntiprosessista.

JLL toimi MVH-Kiinteistöjen kaupallisena neuvonantajana ja Castrén & Snellman oikeudellisena neuvonantajana kaupassa.


About JLL

JLL on johtava toimitilojen asiantuntija, 18 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 7.1 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2019). Yritys on mukana Fortune 500-listalla. Lähes 93 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa. Olemme Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 70 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja www.jll.com