Uutiset

JLL toimi rahoitusneuvonantajana 65 miljoonan euron vihreässä kehitysrahoituksessa Lyyra-hankkeelle

Ylvan hallinnoima ja enemmistöomistama Helsingin Lyyra Ky on solminut yhteensä 65 miljoonan euron vihreän kehitysrahoituksen Helsingin Hakaniemessä rakentuvalle Lyyra-korttelihankkeelle. Rahoitusjärjestelyssä lainanantajina ovat NIB ja Nordea. Ylvan rahoitusneuvonantajana transaktiossa toimi JLL.

joulukuu 20, 2021

Kuva: Ylva / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

Helsingin Lyyra Ky on Ylvan ja työeläkevakuutusyhtiö Varman yhteisyritys, joka vastaa Lyyra-hankkeen toteutuksesta. Hanke valmistuu vaiheittain vuoden 2023 aikana. Kortteliin nousee kolme uutta rakennusta, joihin sijoittuu hotelli, toimistotiloja, ravintoloita sekä asuntoja. Lyyran vuokrattava laajuus on 18 400 neliömetriä.

”Saimme kesällä työeläkeyhtiö Varmasta hankkeelle loistavan kumppanin. Nyt solmittu rahoitus vahvistaa edelleen Lyyra-hankkeen asemaa vauhdilla kehittyvän Hakaniemen merkittävimpänä uudiskohteena. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Nordea ja NIB haluavat tukea arvojemme mukaista vastuullista kaupunkikehitystä ja luottavat tekemisemme laatuun”, kertoo Ylvan toimitusjohtaja Leea Tolvas.

Lyyran tiloille haetaan LEED Platinum -tason sertifikaattia, joka on kansainvälisesti tunnistetun järjestelmän korkein taso. Kaikki Lyyran tilat tähtäävät Suomen ympäristöministeriön säätelemään A-energialuokkaan eli korkeimpaan mahdolliseen.

Ympäristövastuullisuuden lisäksi hankkeessa on huomioitu myös sosiaalinen vastuu. Lyyra valittiin vuonna 2019 yhdeksi OECD:n Business 4 Inclusive Growth -verkoston pilottihankkeista. Ylva on ainoana suomalaisyrityksenä mukana 35 yrityksen kansainvälisessä verkostossa, jonka jäsenet tekevät uraauurtavaa työtä vastuullisemman markkinatalouden puolesta.

"Valmistuessaan Lyyra elävöittää linjojen aluetta ja tarjoaa helsinkiläisille uusia palveluita ja viihtyisää julkista tilaa. Kiinnostus hanketta kohtaan on ollut suurta: tuorein vuokrasopimus allekirjoitettiin viime viikolla. On hienoa, että rahoittajat uskovat kestävästi toteutettujen hankkeiden menestykseen ja kannustavat valinnoillaan koko alaa uudistamaan toimintaansa ESG-kriteerien mukaiseksi. Suuri kiitos kuuluu myös vanhempi analyytikko Ville Mourujärvelle, jonka rooli neuvotteluissa oli erittäin merkittävä”, sanoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) ja Nordean kanssa solmittu laina on seitsenvuotinen ja kattaa kehitysvaiheen lisäksi myös valmistumisen jälkeisen ajan.

JLL toimi lainatransaktiossa Ylvan ja Helsingin Lyyra Ky:n rahoitusneuvonantajana

”Oli suuri ilo avustaa Ylvaa tämän kestävyystavoitteiltaan uniikin hankkeen rahoitustransaktion maaliin saattamisessa. Erityiskiitos kuuluu Ylvan tiimille luottamuksesta ja erinomaisesta yhteistyöstä transaktion aikana. Koronan edelleen vaikuttaessa markkinaan on upea saavutus, että Lyyran kaltainen monikäyttökohde saa näin merkittävän kehitysrahoituksen”, kommentoi JLL:n velka- ja rahoitusneuvonnanosta vastaava Eemeli Lehto.

 

Lisätiedot: Eemeli Lehto, Head of Debt and Financial Advisory, JLL Finland

Puhelin: +358 50 324 5919

Email: eemeli.lehto@eu.jll.com

 


JLL

JLL on johtava kiinteistöalan neuvonantaja 16,6 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 6,1 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2020). Yritys on mukana Fortune 500 -listalla. Yli 95 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa (syyskuu, 2021). JLL on Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 70 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja jll.com.

Ylva

Ylvan tavoitteena on Ylihuomisen Helsingin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja ravintola-alaan. Ylvan omistaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Olemme olleet jo 150 vuotta rakentamassa helsinkiläisille kaupunkia, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat. Kannattavuus tarkoittaa meille pitkäjänteisiä päätöksiä, jotka mahdollistavat seuraavat 150 vuotta. Ainutlaatuinen taustamme edellyttää meiltä edelläkävijyyttä avoimuudessa ja vastuullisuudessa sekä sitoutumista Helsingin kehittämiseen. www.ylva.fi