Uutiset

JLL toimi S-Pankin neuvonantajana asuntoportfolion myynnissä

S-pankki Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoima asuntorahasto S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto on myynyt kolme asuntokohdetta NREP:lle. Kohteet sijaitsevat Espoossa ja Vantaalla erinomaisten julkisten yhteyksien ja paikallisten palveluiden äärellä tarjoten laadukasta vuokra-asumista.

huhtikuu 12, 2023

© 2022, Kuvatoimisto Kuvio Oy

Portfolio koostuu 226 asunnosta, joiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on yli 10,200 neliömetriä. Myydyt kohteet ovat valmistuneet vuosina 2018, 2021 ja 2022 ja tarjoavat erinomaisen ESG-profiilin, joka vahvistuu entisestään yhden kohteista siirtyessä maalämpöön kevään 2023 aikana.

Juho Santaharju, Rahastonhoitaja, S-Pankki: Olemme tyytyväisiä kauppaan ja siihen, että asunnot siirtyvät uudelle ammattitaitoiselle omistajalle. Kauppa on osa rahaston strategiaa rakennuttaa keskeisille sijainneille laadukkaita kohteita ja nyt toteutettu myynti on erinomainen osoitus onnistuneista rakennushankkeista. Seuraamme tiiviisti mielenkiintoista markkinatilannetta ja pyrimme hyödyntämään avautuvia mahdollisuuksia niin kiinteistöjen ostamiseen kuin myymiseenkin.

Joonas Lemström, maajohtaja, NREP: Haluamme pysyä aktiivisena toimijana markkinassa haastavasta markkinaympäristöstä huolimatta ja tavoitteenamme on kasvattaa omistuksiamme kaikissa keskeisissä kiinteistösegmenteissä tänä vuonna. Sijoitusstrategiassamme haemme laadukkaita kiinteistöjä, joiden kysyntä-tarjontasuhde on houkutteleva ja joissa voimme luoda lisäarvoa myös ESG-investointien kautta. Olemme tyytyväisiä tähän kauppaan ja uskomme, että jatkuva kaupungistuminen yhdistettynä rakentamisen hidastumiseen tulee tukemaan näiden laadukkaiden asuntokohteiden kysyntää entisestään tulevina vuosina. Näemme myös mahdollisuuden kehittää kohteiden ESG-profiilia nostamalla energialuokitusta ja panostamalla uusiutuviin energiaratkaisuihin. Kohteet tulevat osaksi NREP Income+-rahastoamme, jonne etsimme vakaata kassavirtaa tuottavia kiinteistöjä.

Pauliina Rantsi, Deputy Head of Capital Markets, JLL Finland: Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme auttaa S-Pankkia tämän asuntosalkun myynnissä. Korkean inflaation ja voimakkaasti nousseiden korkojen aiheuttamasta markkinaturbulenssista huolimatta suomalaisia asuntosijoituksia tukevat edelleen vahvat pitkän aikavälin fundamentit. Portfolion laadukkaat, korkean ESG-profiilin kiinteistöt herättivät selvää sijoittajakiinnostusta transaktioprosessin aikana. Olemme iloisia, että pystymme jatkamaan onnistuneita projekteja asuntosegmentissä ja että markkinatietämyksellämme pystyimme saavuttamaan toivotun lopputuloksen asiakkaallemme.

JLL Toimi transaktiossa S-Pankin kaupallisena neuvonantajana ja BORENIUS juridisena neuvonantajana

 

 


About JLL

JLL on johtava kiinteistöalan neuvonantaja 20,9 miljardin dollarin liikevaihdolla. Yritys on mukana Fortune 500 -listalla. Yli 103 000 työntekijäämme yli 80 maassa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa. JLL on Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 90 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. (31.12.2022) JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle inc. brändinä. Lisätietoja jll.com.