Uutiset

JLL toimi SRV:n neuvontantajana Helsingissä sijaitsevan asuintornitalon myynnissä

SRV on allekirjoittanut sopimuksen Helsingin kantakaupungissa sijaitsevan 24-kerroksisen asuintornitalo T7:n myynnistä PATRIZIAlle noin 101 miljoonalla eurolla.

joulukuu 22, 2021

© 2021, Architectural rendering by Helin & Co Architects 

T7 kattaa 240 asuntoa ja sen vuokrattava pinta-ala on noin 10,000 neliömetriä. Kohde sijaitsee Kauppakeskus REDI:n vieressä Kalasataman voimakkaasti kasvavassa merenrantakaupunginosassa, erinomaisten julkisen liikenteen kulkuyhteyksien ja kattavien palveluiden äärellä.

Kohteen rakentaminen alkaa vuoden 2022 alussa ja se valmistuu arviolta vuoden 2023 loppuun mennessä. T7 rakennetaan korkeiden laatu- ja ympäristöstandardien mukaisesti, tähdäten A-energialuokkaan ja BREEAM-sertifikaattiin tasolla ”Very Good”.

Tuomas Kokkila, Head of Transactions, SRV: “Kiitos Patrizian tiimille onnistuneesta transaktioprosessista ja luottamuksesta aloittaa yhteistyö SRV:n kanssa. Kiitos myös JLL:lle jälleen onnistuneesta kaupasta. T7 on yksi hyvä esimerkki SRV:n hankekehitysprojekteista jotka on suunnattu institutionaalisille sijoittajille; kohteita erinomaisilla sijainneilla, hyvien julkisten liikenneyhteyksien saavutettavissa ja vahvalla ESG-fokuksella”

Pauliina Rantsi, Senior Director, Capital Markets, JLL Finland: “Olemme ylpeitä kunniasta toimia SRV:n kaupallisena neuvonantajana tämän maamerkkirakennuksen myynnissä. Olemme olleet erittäin aktiivisia asuntosegmentissä vuonna 2021, ja tämä on antanut meille vertaansa vailla olevan ymmärryksen Suomen markkinatilanteesta. Olemme kiitollisia voidessamme hyödyntää tätä asiantuntemustamme parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi asiakkaallemme. T7:n kauppa osoittaa, että kansainvälisten sijoittajien kiinnostus Suomen asuntomarkkinoita kohtaan on korkeammalla kuin koskaan, ja että ostajat ovat enenevässä määrin valmiita harkitsemaan myös forward funding -struktuureita sekä muita harvinaisempia sijoitusmahdollisuuksia.”

Myyjänä kaupassa toimi SRV Rakennus Oy, joka on osa vuonna 1987 perustettua ja Helsingin pörssissä listattua SRV -konsernia. JLL toimi transaktiossa SRV:n kaupallisena neuvonantajana ja Krogerus juridisena neuvonantajana.

 

 

Yhteyshenkilö:

Pauliina Rantsi, Senior Director, Capital Markets, JLL Finland

Puhelin:

+358 40 823 0910

Sähköposti:

pauliina.rantsi@eu.jll.com

 

Yhteyshenkilö:

Tuomas Kokkila, Head of Transactions, SRV

Puhelin:

+358 50 469 1822

Sähköposti:

tuomas.kokkila@srv.fi

 

 


JLL

JLL on johtava kiinteistöalan neuvonantaja 16,6 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 6,1 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2020). Yritys on mukana Fortune 500 -listalla. Yli 95 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa (syyskuu, 2021). JLL on Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 70 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja jll.com.

SVR

SRV Yhtiöt Oyj (”SRV”, ”Yhtiö”) on suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konserni, joka toimii kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Yhtiö on pörssilistattu ja perustettu vuonna 1987. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 1,000 SRV:läistä sekä noin 4,200 alihankkijan verkoston. SRV:n Suomen liiketoimintaa harjoittaa pääasiassa SRV Rakennus Oy.