Uutiset

JLL toimi Taaleri Pääomarahastojen neuvonantajana asuntorahaston myynnissä Helsingin seudulla

heinäkuu 08, 2021

Taaleri Pääomarahastojen hallinnoima Taaleri Asuntorahasto VI Ky on myyty PATRIZIA:lle. Kauppahinta on noin 145 miljoonaa euroa. Asuntosalkku koostuu yhteensä 9 kohteesta ja 461 vuokra-asunnosta eri puolilla Helsingin seutua. Yhteensä asuntojen pinta-ala on noin 25 000 neliömetriä.

Kaikki kohteet sijaitsevat Helsingin seudulla loistavilla mikrosijainneilla palvelukeskittymien läheisyydessä sekä raideliikenneyhteyksien varrella. Kohteet ovat korkealaatuisia ja moderneja; kahdeksan on rakennettu ja yksi peruskorjattu vuosina 2014-2017. Kohteet ovat lähes täyteen vuokrattuja, mikä osoittaa kohteiden houkuttelevuutta sekä vuokra-asuntojen korkeaa kysyntää pääkaupunkiseudulla.

Essi Sten, Head of Real Estate, Taaleri : Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri Asuntorahasto VI:n onnistuneesta myynnistä. Rahaston myynti oli kunnianhimoinen projekti, ja yhteistyö kaikkien osapuolten kanssa oli sujuvaa ja tehokasta koko prosessin ajan.

Jörg Laue, Head of Transactions Nordics, PATRIZIA: Tämä kauppa tarjosi meille hienon mahdollisuuden ostaa modernin, korkealaatuisen, ja alusta lähtien tuottavan salkun. Kaikki kohteet hyötyvät hyvistä liikenneyhteyksistä, jotka tarjoavat sujuvan pääsyn Helsingin keskustan palveluihin.

Johan Öhlund Lagerdahl, Country Head Finland, PATRIZIA: Lisäämällä nämä yhdeksän kohdetta Suomen salkkuumme osoitamme, että olemme sitoutuneet Suomen markkinaan ja jatkamme investointimahdollisuuksien etsimistä Helsingissä ja muualla, fokuksena asunto- ja toimistosektorit.

Tero Uusitalo, Head of Capital Markets, JLL Finland: Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme auttaa

Taaleria merkittävän asuntosalkun myynnissä. Suomen vahvat markkinafundamentit tukevat asuntosijoituksia, ja koemme ennennäkemättömän kiinnostuksen asuinsijoituksiin ja laadukkaisiin asuntosalkkuihin, sijoittajien etsiessä turvallisia, olemassa olevia kassavirtoja. Olemme innostuneita jatkamaan vahvaa asuntosegmentissä tällä prime-salkulla ja on hienoa nähdä, että markkinatietämyksellämme pystyimme saavuttamaan hyvän lopputuloksen asiakkaallemme.                                                                                

JLL toimi transaktiossa Taalerin kaupallisena neuvonantajana ja Hannes Snellman juridisena neuvonantajana.

 

About JLL


JLL on johtava toimitilojen asiantuntija, 16,6 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 6.1 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2020). Yritys on mukana Fortune 500-listalla. Yli 90 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa. Olemme Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 70 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja www.jll.com.

 

Taaleri Kiinteistöt


Taaleri Kiinteistöt on suomalainen kiinteistösijoittamiseen ja kiinteistökehittämiseen sekä rahasto- ja kiinteistöomaisuudenhoitoon erikoistunut yhtiö, joka kuuluu Taaleri-konserniin. Taaleri Kiinteistöt hallinnoi tällä hetkellä 12 erilaista kiinteistörahastoa ja -salkkua, arvoltaan yli €700 miljoonaa. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsinki pörssissä. Lisätietoja taalerikiinteistot.com