Uutiset

JLL toimi Ylvan neuvonantajana Helsingissä sijaitsevan toimistokiinteistön myynnissä

JLL toimi Ylvan ja työeläkevakuutusyhtiö Varman muodostaman yhteisyrityksen neuvonantajana Helsingin Hakaniemessä sijaitsevan toimistotalon myynnissä Niamille.

heinäkuu 21, 2023

Kuva: Ylva / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

Heini Koivumäki

Director
+358 40 777 8969

Kiinteistö on osa Ylvan kehittämää Lyyra-hanketta, jossa Hakaniemeen rakentuu täysin uusi hybridikortteli, johon valmistuu toimisto- ja liiketiloja, hotelli sekä asuntoja. Kaupassa Niamille siirtyvä toimistorakennus on korttelin ensimmäinen osa ja sen vuokrattava pinta-ala on noin 8,700 neliömetriä. Kohde on lähes täyteen vuokrattu ja sen vuokralaisia ovat muun muassa IBM, Duunitori, GlucoModicum ja Kesko. Toimistorakennukselle haetaan LEED Platinum- ja WELL Core -sertifikaatteja, ja käyttövaiheen osalta kiinteistö on täysin hiilineutraali.

 

Ville Vaarala, Kiinteistöjohtaja, Ylva:

”Lyyra-hankkeessa tavoitteemme on ollut rakentaa Helsinkiin mahdollisimman vastuullisesti toteutettu tieteen ja talouden kortteli, joka palvelee kaupunkilaisia ainakin seuraavat 150 vuotta. Päätavoitteemme ovat liittyneet kilpailuehdotuksen mukaisen konseptin luomiseen ja vastuullisempien rakentamistapojen pilotointiin, ja ne on nyt saavutettu. On ollut ilo huomata, että tekemämme valinnat resonoivat myös markkinassa: myytävä kohde sai paljon kiinnostusta haastavasta markkinatilanteesta huolimatta”

 

Heini Koivumäki, Director, Capital Markets, JLL Finland:

“Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme auttaa Ylvaa tämän ensiluokkaisen toimistokiinteistön myynnissä. Kiinteistön vahva ESG-profiili herätti laajalti kiinnostusta sijoittajien joukossa haastavasta markkinatilanteesta huolimatta. Tämä alleviivaa kestävän kehityksen kasvavaa merkitystä sijoittajakysynnän keskeisenä ajurina ja olemme ylpeitä voidessamme käyttää vahvaa osaamistamme palvellaksemme Ylvaa tällä osa-alueella. Onnittelut Niamille tämän ainutlaatuisen kiinteistön hankinnasta ja kiitos molemmille osapuolille onnistuneesta prosessista.”

JLL toimi transaktiossa Ylvan kaupallisena neuvonantajana. Avance toimi Ylvan juridisena neuvonantajana ja Hannes Snellman Niamin juridisena neuvonantajana.

 


About JLL

For over 200 years, JLL (NYSE: JLL), a leading global commercial real estate and investment management company, has helped clients buy, build, occupy, manage and invest in a variety of commercial, industrial, hotel, residential and retail properties. A Fortune 500® company with annual revenue of $20.8 billion and operations in over 80 countries around the world, our more than 106,000 employees bring the power of a global platform combined with local expertise. Driven by our purpose to shape the future of real estate for a better world, we help our clients, people and communities SEE A BRIGHTER WAYSM. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.