Maamerkkikohteen myynti Vaasassa

JLL toimi neuvonantajana, kun Harry Schaumans Stiftelse myi 18.700 m² kiinteistöt Vaasan keskustassa Trevian Rahastot AIFM Oy:n hallinnoimalle Trevian Suomi Kiinteistöt I:lle

helmikuu 16, 2020

Harry Schaumans Stiftelse on myynyt maamerkkikiinteistön Vaasan keskustassa. Kohde käsittää melkein kokonaisen korttelin kaupungin kaupallisessa keskipisteessä kauppatorin laidalla, ja se käsittää kauppakeskuksen, toimistoja, ison elokuvateatterin sekä keväällä 2020 valmistuvan pienen hotellin.

Kohteen kauppakeskusosio on remontoitu ja uudelleenbrändätty vuonna 2018, ja uuden Kauppakeskus Espenin avajaisia vietettiin marraskuussa 2018. Vuokralaisina ovat mm. BioRex, Espresso House, New Yorker, Halonen ja Dressman. Kohteen suurimpia toimistovuokralaisia ovat Nordea, KPMG ja Sweco.

Kohteen ostaa kotimainen erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I, joka sijoittaa vahvaa kassavirtaa tarjoaviin liikekiinteistöihin Suomen kasvukeskuksissa.

JLL toimi kaupassa Harry Schaumans Stiftelsen kaupallisena neuvonantajana. Roschier toimi säätiön juridisena neuvonantajana.

Tom Westermark, Harry Schaumans Stiftelse, toimitusjohtaja: "Ostoskeskuksen hallinta ei kuulu säätiön ydinosaamiseen. Olemme iloisia, että kiinteistökokonaisuus saa Trevianista nyt omistajan, joka pystyy hallinnoimaan ja kehittämään sitä, mitä me olemme luoneet."

Mathias Vuorelma, Co-Head of Capital Markets JLL Finland: "Olemme iloisia, että olemme onnistuneesti löytäneet tälle Vaasalle hyvin merkittävälle kiinteistökokonaisuudelle vastuullisen ja kehityshaluisen omistajan, joka voi jatkaa Harry Schaumans Stiftelsenin (HSS) menestyksekästä työtä kohteen kehittämisessä. Haluan kiittää säätiötä hienosti sujuneesta yhteistyöstä tämän projektin parissa."

 

Lisätiedot:

Harry Schaumans Stiftelse

Toimitusjohtaja

Tom Westermark

+358 50 311 2110

 

Trevian Rahastot AIFM Oy

Kiinteistösijoitusjohtaja

Risto Aro

+358 50 420 3950

 

JLL Suomi

Co-Head of Capital Markets

Mathias Vuorelma

+358 40 823 9823

 

About JLL

JLL on johtava toimitilojen asiantuntija, 16,3 miljardin dollarin kokonaisliikevaihdolla ja 6,5 miljardin dollarin nettoliikevaihdolla (2018). Yritys on mukana Fortune 500-listalla. Yli 93 000 työntekijäämme 80 maassa ja lähes 300 toimistossa palvelevat asiakkaitamme laajasti toimitilojen asiantuntijapalveluiden parissa. Olemme Suomen johtava kiinteistöasiantuntija, joka palvelee noin 70 työntekijän voimin Suomen tunnetuimpia yrityksiä ja kiinteistösijoittajia sekä kansainvälisiä asiakkaita. JLL on rekisteröity tavaramerkki, jota käytetään Jones Lang LaSalle Inc. brändinä. Lisätietoja www.jll.com